In verband met asfaltwerkzaamheden dient de A16 Rechts (Rotterdam-Breda) tijdelijk voor alle verkeer te worden afgesloten.

Dit betreft:

Hoofdrijbaan van de A16 Rechts (Rotterdam-Breda) vanaf aansluiting 21 (Dordrecht-Centrum) tot de Moerdijkbrug

Toerit 21 (Dordrecht-Centrum) van de A16 Rechts (Rotterdam-Breda)

Toe- en afrit 20 (’s-Gravendeel) van de A16 Rechts (Rotterdam-Breda)

De afsluitingen vinden plaats in:

Week 19 en 20:

Van vrijdag 8 mei 20:00 uur tot maandag 11 mei 05:00 uur

Van vrijdag 15 mei 20:00 uur tot maandag 18 mei 05:00 uur

Of zoveel langer of korter dan noodzakelijk. Bij slechte weersomstandigheden kan het werk uitgesteld worden.

Voorafgaand aan de volledige afsluiting van de A16 zal vanaf 19:00 uur begonnen worden met het afsluiten van diverse toeleidende wegen rond knooppunt Ridderkerk Zuid, aansluiting Dordrecht en aansluiting ’s-Gravendeel.

Omleidingen:

Het verkeer komende uit Rotterdam en gaande in de richting van Breda wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de A15 Rechts (Rotterdam-Nijmegen) en de A27 Links (Gorinchem-Breda)

Het verkeer komende uit Zwijndrecht/Hendrik Ido Ambacht en gaande in de richting van Breda wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de A16 Links (Breda-Rotterdam), de A15 Rechts (Rotterdam-Nijmegen) en de A27 Links (Gorinchem-Breda).

Het verkeer komende uit (Havens) Rotterdam en gaande in de richting van Antwerpen wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de A29 Rechts (Rotterdam-Bergen op Zoom)

Het verkeer komende vanaf de Kiltunnel/Dordtse Kil en gaande in de richting van Breda wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de N3 Links (Dordrecht-Papendrecht), de A15 Rechts (Rotterdam-Nijmegen) en de A27 Links (Gorinchem-Breda)

Het verkeer komende uit Dordrecht en gaande in de richting van Breda wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de Laan der Verenigde Naties, de N3 Links (Dordrecht-Papendrecht), de A15 Rechts (Rotterdam-Nijmegen) en de A27 Links (Gorinchem-Breda)

Het verkeer komende uit Dordrecht en gaande in de richting van de Hoeksche Waard (’s-Gravendeel) wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de Mijlweg en de Rijksstraatweg.

Bijzonderheden:

Hulpdiensten kunnen in een noodsituatie het werkvak tussen Dordrecht-Centrum en de Moerdijkbrug niet passeren. Hiervoor zijn separate afspraken gemaakt.

Voor meer informatie zie tevens onderstaande bestanden:

A16-N3_advertentie

Factsheet A16-N3