De Wieldrechtse Zeedijk over de Kiltunnel is vanaf vrijdag 3 november 9.00 uur open voor fiets- en autoverkeer. Afgelopen weken is er hard gewerkt en het asfalt voor de weg en het fietspad gelegd. Deze week plaatst de gemeente nog een vangrail en worden de laatste afwerkingen gedaan, zoals het neerzetten van de bebording. Vrijdagochtend kan het verkeer dan gebruik maken van de nieuwe weg die voor de komende jaren up-to-date is.

Het nieuwe fietspad over de Wieldrechtse Zeedijk wordt aan de zuidkant tijdelijk aangesloten op de Rijksstraatweg. In 2020 zal naar verwachting ook het laatste stuk van het aparte, vrijliggende fietspad langs de Rijksstraatweg naar Willemsdorp klaar zijn.

Voor autoverkeer gaat de Wieldrechtse Zeedijk open tot de Spinel. Bedrijventerrein Dordtse Kil 3 is dan ook bereikbaar via deze route.