In de laatste nieuwsbrief hebben we aandacht besteed aan diefstallen op het bedrijventerrein.  Helaas zijn de bevindingen dat het plegen van diefstal hiermee niet ten einde kwam. Zo zijn er recent bij een ondernemer banden met velgen gestolen bij een normaal geparkeerd voertuig. Maar ook messing is kennelijk in trek want ook daar hebben dieven hun slag mee geslagen.

Van de hierboven genoemde diefstallen zijn de daders inmiddels bekend en aangehouden. Zoals velen ondernemers weten hebben we binnen de BIZ diverse camera’s hangen met ook kentekenregistratie. Hiermee zou je gericht kunnen zoeken op kenteken. Echter binnen de BIZ kennen we gelukkig veel ondernemers die ook zeer welwillend zijn om een steentje bij te dragen v.w.b. het verlenen van hun medewerking om bijvoorbeeld de camera beelden welke zij aan de gevel hebben hangen ter beschikking te stellen.

Door de beelden van de ondernemers kan er verder worden gerechercheerd en bijvoorbeeld worden gekoppeld aan een tijd. Hiermee kunnen we namens het BIZ bestuur verder onderzoek doen en de beelden van de buitenruimte koppelen aan de beelden van de ondernemers. Door dit samenspel tussen BIZ en de ondernemers heeft de politie al meerdere daders kunnen oppakken.

Uiteindelijk kunnen we vaststellen dat zonder de camera’s op het bedrijventerrein de individuele benadeelden het nakijken hebben, maar door het toevoegen van kentekens de politie succesvol verder kan rechercheren.

Blijf alert en sluit altijd ramen en deuren, ook op de eerste etage. Wanneer u toch slachtoffer bent van een diefstal schroom dan niet om het Parkmanagement in te schakelen.