Boskalis Nederland voert in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit voor de reconstructie van de aansluiting A16-N3. Onderdeel hiervan is afrit 20 op de A16 vanuit Rotterdam richting ’s Gravendeel.

Afsluiting afrit

In het weekend van week 14, van vrijdag 3 tot en met maandag 6 april, worden werkzaamheden aan de afrit uitgevoerd. De afrit is afgesloten van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagmorgen 5.00 uur. Er wordt 24 uur per dag gewerkt, zodat de afrit maandagmorgen om 5.00 uur weer open kan. Deze afsluiting en bijbehorende werkzaamheden zijn ter voorbereiding van de geplande afsluiting van de A16 in het weekend van week 19.

Omleiding

Vanaf Rotterdam kunt u geen gebruik maken van de afrit naar de N3. U moet doorrijden tot afslag Zevenbergschenhoek (afrit 18) net na de Moerdijk, hier keren en weer terugrijden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het verbreden van de bestaande afrit. De verbreding is nodig om ook de verbindingsweg te vormen naar de nieuw aangelegde parallelbaan en de af- en toerit voor het nieuwe bedrijventerrein Dordtse Kil IV. Naar verwachting gaat de nieuwe af- en toerit naar bedrijventerrein Dordtse Kil IV in 2021 open, als de achterliggende wegen klaar zijn.

Wij voeren in het weekend meerdere werkzaamheden uit, zoals frezen- en asfalteren, het plaatsen van geleiderail, aanbrengen van belijning, plaatsen van portalen voor bebording boven de weg en het plaatsen van borden. De definitieve deklaag en belijning worden in het weekend van week 19 aangebracht.

Tot slot

Vanwege de locatie van de werkzaamheden is het mogelijk dat u gedurende de uitvoering hinder en overlast ervaart. Wij zullen alles in het werk stellen om deze tot een minimum te beperken. Heeft u nog vragen over bovengenoemde of andere werkzaamheden? Via het contactformulier op de website kunt u ons bereiken. U kunt bellen naar 078 – 20 60 375 of een e-mail sturen via A16N3@Boskalis.com.