De feestdagen staan voor de deur en dit is ook de tijd waarin het “stil” is op de bedrijventerreinen. Dit is dan ook de tijd dat eventuele calamiteiten later ontdekt worden. U kunt daarbij denken aan brand of inbraak. Daarom geven we jullie graag wat tips mee om aandacht te besteden aan de veiligheid van uw pand en het terrein tijdens de feestdagen.

Tips 

  • Sluit ramen en deuren

Zorg dat er iemand verantwoordelijk is voor een sluitronde voor het sluiten van ramen, deuren en het aanzetten van de alarminstallatie.

  • Buitenverlichting

Zorg voor goede buiten- en gevelverlichting, zodat eventuele inbrekers sneller gezien worden. Houd er rekening mee dat de verlichting niet het zicht van de camera belemmert of verblindt.

  • Uitstraling

Laat belangrijke documenten of waardevolle spullen niet in het zicht liggen. Zorg ook dat uw buitenterrein er verzorgd en opgeruimd uitziet. Een nette uitstraling van een terrein of gebouw verkleint de kan op inbraak en vandalisme. Bijzonderheden vallen ook sneller op!

  • Brandgevaar

Sla uw (overtollige) zaken zoveel mogelijk op binnen het gebouw.
Richt voor buitenopslag een vaste plek in, zover mogelijk van het  gebouw (bij voorkeur op een afstand van 10 meter).
Maak gebruik van afsluitbare afvalcontainers.
Zet geen extra afvalmaterialen naast de afvalcontainer.
Zet uw afvalcontainers vast, zodat die niet verplaatst kunnen worden of zet deze na werktijd binnen het gebouw.
Zorg voor tijdige afvoer van (overtollige) zaken en het legen van uw afvalcontainer.
Controleer aan het eind van de dag of uw terrein is afgesloten, zodat derden niet bij de buiten opgeslagen materialen kunnen.
Ga in gesprek met uw buurman als de buitenopslag op zijn terrein een brandgevaarlijke situatie voor uw bedrijf kan opleveren.